Mamsingens kycklinglasagne
Gjorde en helt sjukt god kycklinglasagne till mig och Elias här på eftermiddagen och jag tänker dela med mig av detta himmelska receptet! ;)
1 urbenad grillad kyckling i små bitar
1/2 hackad squash
1 röd hackad paprika
200 gram skivade champinjoner
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
smör
2 1/2 dl créme fraiche
2 msk kycklingfond
timjan
salt och svartpeppar
6 - 10 färska lasagneplattor
Bechamelsås
2 dl riven ost
Stek squash, paprika, svamp, lök och vitlök i smör i ett par snabba minuter. Tillsätt kyckling, créme fraiche och fond och rör om lite. Krydda glatt med timjan, salt och svartpeppar.
Börja bygg lasagnen, varva lasagneplattor, bechamelsås och kycklingröra.
Avsluta med lasagneplattor och häll lite bechamelsås och strö ost över.
Gratinera i 25-30 minuter. Klllaarrt
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt och vitpeppar.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner lite mjöl i taget. Ta kastrullen från värmen och vispa till en klumpfri sås och låt allt få ett uppkok. Salta och peppra och tillsätt valfri smaksättning. Prova dig fram och var inte rädd. Det värsta som kan hända är att såsen smakar skit och då tar det typ 5 minuter att göra en ny! :)
MMMMMMMMMMMMMmmmmmm!
Gott nytt fredag!
1 urbenad grillad kyckling i små bitar
1/2 hackad squash
1 röd hackad paprika
200 gram skivade champinjoner
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
smör
2 1/2 dl créme fraiche
2 msk kycklingfond
timjan
salt och svartpeppar
6 - 10 färska lasagneplattor
Bechamelsås
2 dl riven ost
Stek squash, paprika, svamp, lök och vitlök i smör i ett par snabba minuter. Tillsätt kyckling, créme fraiche och fond och rör om lite. Krydda glatt med timjan, salt och svartpeppar.
Börja bygg lasagnen, varva lasagneplattor, bechamelsås och kycklingröra.
Avsluta med lasagneplattor och häll lite bechamelsås och strö ost över.
Gratinera i 25-30 minuter. Klllaarrt
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt och vitpeppar.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner lite mjöl i taget. Ta kastrullen från värmen och vispa till en klumpfri sås och låt allt få ett uppkok. Salta och peppra och tillsätt valfri smaksättning. Prova dig fram och var inte rädd. Det värsta som kan hända är att såsen smakar skit och då tar det typ 5 minuter att göra en ny! :)
MMMMMMMMMMMMMmmmmmm!
Gott nytt fredag!
Låter kanongott! Tack för tipset, ska jag bjuda Rikard och hans familj på =)
Blogg: http://cezilija.blogg.se/