Hälsa trotset välkommet!

Min rara unge fyller snart 2 år. Han har nu kommit in i 2-års trotset.
Suck.
ALLT är bara "NEJ NEJ NEJ!" ena sekunden vill han något medans han andra sekunden har ångrat sig och vill inte alls.
Känns som om jag inte ens hinner öppna min mun innan han ligger raklång på golvet och skriker och slår tills svetten sprutar på honom.
Han är helt färdig på kvällarna och enda fördelen med det är väl att det tar 3 minuter att natta honom.
Han slåss och han bits och han skriker.
Han vet inte vad han vill och jag tror han blir lika förvirrad som mig.


"Raserianfall är mycket vanligt när barnet är i trotsåldern. När frustrationen blir för stor, kan sinnet ta fullständigt överhand, stressnivån blir hög och barnet mister kontrollen över sig själv. Detta kan vara en skrämmande upplevelse för den som blir vittne till det, men det är helt normalt och inte något att oroa sig för. För de flesta är detta ett övergående fenomen som kommer att avta vartefter barnet har lärt sig kommunicera på andra sätt.
 
Ibland kan raserianfall komma plötsligt och utan förvarning, andra gånger kan du märka att det byggs upp under dagen, kanske efter flera situationer som har varit frustrerande för barnet. Till slut händer något som utlöser explosionen.
Barnet har inte kontroll över sig själv, kan kasta sig i golvet, springa in i väggar eller krossa föremål. Du kan hålla i barnet, om det har en lugnande inverkan. Håll dig på lite avstånd om det verkar som att barnet föredrar det, men se till att du kan gripa in snabbt om situationen blir farlig.
 
När barnets trygghet är tillvarataget måste utbrottet få ha sin gång. Det är som regel inte möjligt att nå barnet med uppmaningar om att vara lugn, påpeka att det är fel och så vidare. Det får vänta. När barnet har lugnat sig, kan du sätta det på knät och trösta det, och om barnet orkar kan ni eventuellt prata om det som hänt."
"För de flesta når trotset en topp när barnet är runt tre år."

Ha en bra dag önskar en trött mamma!


2010-04-08 @ 21:37:04
Blogg: http://liasmamma.blogg.se/

Lias kommer å går i trotset, vissa dagar är jäkligt jobbiga men dom är få, andra dagar e det bara bråk om lite grann men det utllöser inget raseriutbrott:P men för det mesta är han "snäll" :P men det var värre förut, nu är det som sagt bara ibland:D det e bara å hålla ut, lite jobbigt när du e ensam kanske men det fixar du :)

marlene
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: